Boróka Dorka

2. kisbabám életének főbb állomásai...

2009 Január 14 - Bori harmadik hónapja

2009.01.31. 11:47 - NyugtonMalac

Ebben a hónapban ünnepeljük először a Karácsonyt nagy családként 2 gyerekkel...

A hónap jelentős eseményei

 

Oltások: végre megkaptuk a 2. havi oltásokat! Nem volt vészes a dolog... Bár voltak krokodil könnyek, de hamar felszáradtak. Hazaérve rögtön beadtam akúpot, és el is felejtettük az oltással kapcsolatos problémákat.

Fejlődés: a hasalás nagyon szépen megy. Bővült a hasalási repertoárunk. Már hasalunk anya és apa ágyán, a járókában, a földön egy pokrócon, a kanapén, ami lejt befelé, így a popi lejjebb van, és könnyebb a munka...

Bori mostmár felfedezte a fölé helyezett játékokat és közelíti kézzel. Új tudományok még: a fogás művészete. Jellemző a rengeteg gyakorlás, koncentráció, hosszas játék háton, és egyre hosszabb hason is. Már hason is közelít a játékokhoz kézzel, lebeg, repülnek a lábacskák, jól kitólja magát, pakolgatja a kezét.

Elkezdett rágcsálni, nyáladzik mint egy kis csiga :) Tömködi a szájába a kezecskéjét.

 


szólj hozzá: Bori fejlődik 09.01.08.

Karácsonyi mulatság

2008 Karácsonya az első négyesben töltött Karácsonyunk. Csodálatos, meghitt napok voltak, élveztük minden percét mindannyian...

A gyerekek rengeteg ajándékot kaptak! Bori a nagy Fisher Price kockájának örült a legjobban!

De meséljenek inkább a képek :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lili életében is komoly dolog történt! Megkapta az első görkorilyát, és itt láthatóak az első próbálkozásai is :)

Lili segített Borinak az ajándékok kicsomagolásában, mert ő igazán jó testvér! :D

Szilveszteri mulatság

Hát ebben a hónapban nem csak a Karácsony, hanem a Szilveszteri mulatság is beköszöntött Bori életébe. Természetesen Ő sem maradhatott ki semmi jóból, így végig mulatozta velünk az éjszakát. Koccintott tejcsivel, játszott a trombitával és volt neki is állarca... Pezsgőt még nem ihatott ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztálokdás

Ebben a hónapban már rendszeressé vált, hogy a nagy kádban lubickol Bori. A kis kádat kezdjük kinőni, nem is kényelmes...

Több módját is teszteltük a fürdetésnek:

1. Anya és Bori pancsizik együtt, apa kiveszi. Kényelmes, de anya nem tud igazán lemosakodni, tehát anyának egy újabb pancsira lesz szüksége. Esetleg, ha apa kivette Borit, és minden ki van nekik készítve, és elvannak anya nélkül is, akkor utána lehet anyának még mosakodni :)

2. Anya és Bori pancsiznak, de nincs apa, aki segítsen. Elég nehézkes az együtt pancsi, így teszetltem a kis vízben közös pancsit, hogy előre ki tudjak szállni, és addig Bori a foteljában lubickol. Kipróbáltam a nagy vízben együtt pancsit is, de ekkor együtt kell kiszállni Borival, és hát anya csöpögős fázós marad, míg Bori nincs ellátva... Ez nem túl kellemes. Volt nagy pancsiban együtt fürdés, majd kiszállás előtt leengedtem a vízből, és így előre szállhattam ki.

3. 3-as pancsi Lilivel, Borival és anyával. Na, ez amilyen élvezetes, annyira bonyolúlt kivitelezni apa nélkül. Végül a 2-es pontban leírtakat azzal egészítettem ki, hogy Lili szállt ki utoljára, mikor már Bori kész volt, anya kész volt :) Még jó, hogy Lili már ilyen nagy lány (és hogy imád ő is pancsolni).

Most azonban ez a favorit: Lili és Bori bent vannak a kádban, anya fél szemmel nézi őket, közben pelusokat mos a csapnál. Bori tombol, Lili elvan... Mire anya kész a napi pelus mosással, Bori kellően elfárad és kezdődhet a mosakodás. Ez után Borit kiveszem a kádból, a mosógépen felöltöztetem, majd bemegyek a szobába etetni egy utolsót. Ha kész megy aludni, én meg megyek Lilit mosdatni, vagy együtt pancsizni vele :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisteso.blog.hu/api/trackback/id/tr98913948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása