Boróka Dorka

2. kisbabám életének főbb állomásai...

2008 November 14. - Bori első hónapja

2008.11.19. 20:09 - NyugtonMalac

Ebben a hónapban ismerkedtünk Borinkkal, és ő pedig a családjával és a világgal.

 

Jelentős események

 

- a 2. napon éjszakára belövellt a tejcsim. Borinak olyan jó szivattyúja van, hogy ezen nagyon hamar másnap reggelre túl is estünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- 3 naposan hazajöttünk a kórházból. megismerkedett a két testvér egymással. Nagy volt a siker.

Lili oda van Boriért, és nagyon megszeretgette.

Még ezen a napon este meglátogatott bennünket a doktor nénink, aki ellátott minket receptekkel, jó tanácsokkal, Lili kapott egy oltást, és le lett mérve (3 éves státusz miatt) és Borit is szépen megvizsgálta.

Megkaptuk a listát, hogy hova kell bejelentkeznünk vizsgálatokra:

Hasi és koponya UH - Bethesda

Dévény Anna alapítvány - a pocakban töltött idők alatti ferde gerinctartás miatt

Csípőszűrés - Rókus kórház

 

- 4 naposan megtettük az első sétánkat. Isteni érzés volt. Szép idő, hatalmas séta, Lilinek egy jó kis játszóterezés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Bori egy hónapos korára szépen végig alussza az éjszakákat. minimum 8 órát alszik evés nélkül. Ezt már 2 hetes korától műveli, és nagyon szeretjük érte.

 

- kb 2-3 hetes korától fölé helyezem a baba tornázót. Eleinte 5 perc alatt elfáradt tőle (nézegetés - tanulás), egy hónapos korára már fél órákat tölt naponta többször a játék alatt, és ezt igényli is. Sírás után alá fektetem, és elhallgat, fél óráig - egy óráig nincs semmi baja... Nézeget, és közelíti a kezét a játékhoz, ami oldalt van. Csörög, dumál neki (nyögdécsel, sírós hangot ad, de nem szomorú az arca, és csak fel-felhangzik egy-egy pillanatra). Lehet látni Borin, hogy próbálgatja az izmait, és figyeli, hogy melyik izom mozgatásra lendül a keze a játék felé. :) Nagyon izgalmas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Van egy Fisher Price hintánk is, nagy szolgálatot tesz... Ha Bori már elfáradt a hasalásban, és a tornázásban, akkor becsüccsen a hintába, és itt nézelődik még egy ideig. :)

- Bori jól evő kisbaba. Minimum 6szor eszik egy nap (1 hónapos kor végi adatok) és 70-120g-ig terjedő mennyiségeket. A tejcsit 10-20 perc alatt kiszippantja anyából. Majd elengedi a cicit, és készen van.

 

- Tisztálkodás: mi mosható pelenkákat használunk. Nagyon szeretem, de mikor elromlott a mosógépünk, akkor rákényszerültem az eldobható pelenkák használatára. Néha, ha elmegyünk itthonról, akkor is eldobható verziót visszük magunkkal...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapasztalatok: a BambinoMio pelust szeretem jobban, ez egy előmosás után is már kiváló nedvszívó képességgel bírt. A kaki felfogó papír betét nem működött, mert a pisit kivezeti a pelusból, és így elázik a ruci is hamar. Éjszakára a Monapel pelusokat találtam ki, de ezek csak a 2. 3. mosásra kezdték el szívni a nedvességet. Az első előmosás utáni bevetésen a pelenka csúnyán leszerepelt. A teljesen elázott gyerekemről leszedtem a pelust, és az száraz volt. A csap alá téve ki mostam volna, de nem akarta beszívni a nedvességet, csak unszolásra. Bátorság volt a következő mosás után megint kipróbálni, de bejött, ekkor már szívta a nedvességet. Mégsem kudarc. De meg kell említsem, hogy a BM pelusok olcsóbbak és jobbak éjszakára is!!! A 8 órás alvást és még az ez után következő 4 órásat is kibírja csere nélkül... Igaz, Bori éjszaka nem túl sokat pisil.

És még valami: Bori popsiját szinte soha nem kenem be krémmel, és gyönyörű. Pedig textil pelus van rajta...

Pancsi: vettünk ilyen műanyag babatartót a kádba... na az nem jött be. Bori nagy baba, de mégsem tartja meg semennyire sem. A karjának van kialakítva hely, ahova tenni kéne, de a kezecskéknek az kényelmetlen... Így egyszer sem használtuk, mert az első próbálkozás után kihajítottuk a kádból.

Próbáltam hálót venni a kiskádhoz, mert az nagyon hasznosnak tűnt, de sehol nem találtam... Végül egy szivacsot szereztem be így egyhónapos korára. Ezt szeretem. Bori is, bár kicsit nagyobb mint a kádunk, de még így is jó.

Bori már egész hamar, a köldökcsonk leesése utáni napoktól fürdik apával és Lilivel a nagykádban. És kb. a 3. héttől, amikortól a vérzésem elmaradt, velem is együtt fürdik alkalmanként. 

De a villámgyors lefürdés a kedvencem, amikor a fürdőszoba mosdójában hipp-hopp lemosom. Igaz alig fér el benne, de gyorsan lehet tisztítani, és vízzel felengedni, majd leereszteni, és jó meleg is van a fürdőszobában. :) 

 


szólj hozzá: Bori 5 napos - Jó testvérek

 

Lili és Bori az első hónap során igazán jó testvérnek bizonyultak. Lili a cumi felelős. Ha meghallja Bori hangját, már rohan is akár a másik szobából is, és adja Borinak a cumiját. Sokszor ölelgeti, puszilgatja, és becézgeti:

"Szijja Kicsikééém! :D"

A bejegyzés trackback címe:

https://kisteso.blog.hu/api/trackback/id/tr3778395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simonanya · http://simon0401.blog.hu 2008.11.20. 12:01:37

Gratulálok Bori babához! Lili igazi "kisanyuka". Ahogy időm engedi megpróbállak majd olvani titeket.

Üdv
ANikó


süti beállítások módosítása