Boróka Dorka

2. kisbabám életének főbb állomásai...

2008 December 14 - Bori második hónapja

2008.11.19. 20:27 - NyugtonMalac

Ebben a hónapban kezdtünk tanulni hasalni...

Jelentős események

 

Nappalok: Egyre többször van ébren Bori, és ekkor a tornázójával, vagy a könyvével szeret a legjobban játszani, foglalkozni.

Hasalás: nem szeret sokat hason feküdni, ha ébren van, de szépen forgatja a fejét, és ha nem fáradt, emelgeti is. Mégis jobban szeret hasalni, mint Lilim tette anno. Hason nagyon jókat szokott aludni.

Nem szeretném, hogy Borinak is problémája legyen a hasalással, így sokszor teszem hasra, és egy általam kitalált módon is segítem őt a hasalás megszeretésében: párnára hasaltatom, így kisebb erőfeszítéssel is jól tudja emelgetni a fejét, és erősíteni, de a jutalom nagyobb, mert jól látszanak a körülötte lévő tárgyak a szemszögéből.

Ez a hasaltatás módszer jól bevált. A hónap végére Bori szépen hasalt. Nem bírja sokáig, de azt szépen csinálja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Ebben a hónapban ellátogattunk az állatkertbe is... Lili minden állatot jól megvizsgált, Bori szépen szundikált a babakocsiban. Végül betértünk a játszóházba is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Mozgás fejlődés: ebben a hónapban szépen alakult a mozgás fejlődése Borinak. Már hosszabb ideig is el-eljátszik a fölé lógatott játékokkal. Egészen pontosan a két oldalán lelógatott játékokkal játszik. Nézi őket, közelíti a kezével. Napról napra ügyesebben!

2008.11.16.

Tisztálkodás: Bori egyre inkább élvezi a pancsit :) Ennek az egyik oka a nagy kék fürdető szivacs beszerzése is volt. Mostmár kényelmesen fekhet a vízben, és mégis megfelelően ellepi a víz :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Anya ebben a hónapban a következő merényletet követte el a gyermekei ellen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bori a 90-es évekből ;) és Lili 2000-ben

Oltások: 2 hónaposan meg kellett volna kapnia a 2 hós oltásokat. ez nem kevés oltás ám!!!

Aktuális lenne a DTPa + IPV + Hib, Roterix, És valamelyik védőoltás a Meningococcus C ellen (Mi a NeisVac-C -t kapjuk)

Bori sajnos nem kaphatta meg az oltásokat a 2. hónap végén, mivel vírusos torka lett. Ezt a jól bevállt módon kezeltük: C vitamin (napi 5-6 csepp kiskanállal beadva), és igény szerinti sok szopizás!

A vírusos torok egyik hatása volt, hogy Bori pár napig csak a minimum mennyiséget szopizta. Ez pedig alkalmanként 70 ml tejcsi. Azaz napi 6 étkezés esetén 420 ml. Hááát, ezt napgyon kiszámítva teljesítettük némely napokon.

Ez a minimum limit azért van, mert az ilyen pici babáknál rettenetesen kell figyelni a kiszáradásra! És ez a minimum mennyiség kb. aminek az elfogyasztása esetén még biztosan nem szárad ki a baba.

De természetesen ilyenkor fokozottan figyelni kell a pisis pelusok számát! A jó közérzetet (már amennyire jó lehet egy beteg kisbaba közérzete, stb)

Lelkesen készültünk a Karácsonyra is: a gyerekekkel közösen a mamáknak, és Bori keresztanyukájának (a húgomnak) személyre szabott ajándékot készítettünk. Ebből a feladatból mindenki kivette a részét, s szerintünk ez a legszebb ajándék, amivel a Karácsonyt vártuk!

Fotózkodni voltunk, és fénykép albumot készítettünk a lányokról.

Íme egy kis ízelítő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anya végre megcsinálta a járókát is: Nem lehet elég korán berendezni egy járókát. Minél előbb betesszük a picit, annál inkább megszereti, és fogadja el nagyobb korában is az ottani játékot. Borinak is tetszik az új fészke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a hónapban találkozott Bori először a Mikulással! Szépen felöltözve várta Lilivel. Sok szép játékot kapott a Télapótól, biztosan mindketten nagyon jó kislányok voltak :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lili és Bori megtalálták az ajándékukat :D

Megjártuk Borival az első Baba-Mama találkozónkat is! Találkoztunk a kis tejtesónkkal is, Nórival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt egy kis hapsizás is (első szerelem ;) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lili továbbra is oda van a kistestvéréért! Ez a legszebb ajándék egy anyának!!!

A két testvér egyre többet játszik együtt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisteso.blog.hu/api/trackback/id/tr45778439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása