Boróka Dorka

2. kisbabám életének főbb állomásai...

2009 Február 14 - Bori negyedik hónapja

2009.01.31. 14:30 - NyugtonMalac

Ebben a hónapban a igen sokat fejlődött a kézügyességünk, megtanultunk a hónap égére hátról hasra fordulni és kaptunk egy háti hordozót is, amit nagyon imádunk

Főbb események

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejlődés: Bori hason fekve játszik! Kapott a hónap elején egy Ikeás henger párnát, ami elég kemény ahoz, hogy ha ráfekszik, megtartsa őt. Így a hátizma, nyakizma erősödik, hason van, és könnyen tud játszani, mert a kezeit kevésbé terheli a súlya. Bori elkezdett a játékokért nyúlni, húzza magához, és tömködi a szájába. :) Minden tiszta nyál! Már nyálkendőt is használunk.

A hónap végére meglett a hengerezés eredménye: Bori szeret hason feküdni, a hengert már nem kéri, játszik hason, elveszi az elé függesztett játékokat is, és tömködi a szájába. Megtanult hátról hasra fordulni, úgy, hogy a fejét elcsavarva felfelé néz, és átnyúl a másik oldalra, így a lábával küzdve át tud fordulni :) Ennek a tudománynak az elsajátításában nagy szerepet kapott egy üres tarka zacsi, amit feltétlenül el akart kapni, hogy jól lebírkozzon. Persze ez a zacsi távol volt tőle, de oda küzdötte magát, hiszen már ez is megy. Ki is kopott a haja hátúl... Ez a háton kúszás eredménye :S

Hónap eleje: Hason fekve megfogja a fölé lógatott játékokat is. A technika a következő: kezeket széttárja, majd mintha tapsolna, közelít, és elkapja a kiszemelt tárgyat. Ha nem sikerül, mert közelebb vagy távolab van ac arcához képest mint megszokta, akkor addig próbálkozik, míg nem sikerül, vagy míg el nem fárad. Nagyon ügyes lány!

Hónap végére: megfogja a fölé lógatott játékokat nagyon ügyes mozdulatokkal. Kiveszi Lili szájából a cumit, és próbálja betenni a sajátjába :) Nem tudom, hogy sikerülne-e neki, mert nem hagyom :) Hihetetlen, milyen gyorsan fejlődik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeret hasalni! Kéri, hogy legyen néha hason, és ilyenkor nézelődik, vagy játszik. Szereti Lilit nézni, és megfogja az arcán a dolgokat: cumi, szeme, orra és szája. Érdeklődő baba.

Játék után édes az alvás :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pancsolás: a nagykádban a fürcsi végén már hasalunk is a sekély vízben. Csak anyának nagyon kell figyelnie, hogy ne essen a kis buksi a vízbe :)

Együtt pancsizás Lilivel:

Jó testvérek: Lili szeret Borival játszani, nem mindig, de ha kedvet kap, akkor nagyon aranyosan játszik Borival. Szeretnek ölelkezni, és Lili egyre több féle közös játékot talál ki. Legutóbb valami kis állatot tett Bori fejére, pocijára, és azon kacagot, hogy leesik róla :) (Óvatosan játszott ilyet) Bori meg nézte, és gondolom tanult belőle :)

Íme a kedvenc csemetéim játék közben:


szólj hozzá: Mókuska mókuska


szólj hozzá: Boci boci tarka

Lili énekel Borinak

Hát ez a Lili meg mit csinál?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisteso.blog.hu/api/trackback/id/tr5914275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása